Familietur til Aurlandsdalen turisthytte

Vi har tidligere hatt familieturer i høstferien med base i Aurlandsdalen turisthytte Østerbø, men det er noen år siden. Nå mente vi det kanskje var marked for en liten sommertur like før skolestart. Å ja, interessen var stor.

Fra søndag 9. til torsdag 13. august var vi 17 store og små som fikk oppleve denne fantastiske dalen med intens sommervarme. Yngste deltaker hadde ikke fylt 5 år enda, og den eldste var 67 år. Med turledere var vi 7 voksne og 10 barn/ungdommer.

Den første dagen tok vi bussen opp til Steinbergdalhytta og gikk en 4-timers tur tilbake til Østerbø. Strekningen har ingen enkel sti, terrenget er svært variert med myrer og mye grov stein, men alle gjennomførte utrolig bra. Det mest imponerende var at de 5 deltakerne vi hadde under 10 år gikk hele veien uten synlige problemer. Mye bra motivasjon underveis.

Den andre dagen skulle vi gå ned til Vassbygdi. Det er en tur på 19 km som er beregnet å ta 6 timer å gå. Noen valgte å gjøre noe annet, og noen snudde underveis, men 10 gikk hele veien - og den yngste var bare 9 år. Vi kom fram i god tid til bussavgang kl. 17:05 tilbake til Østerbø.

Aurland byr på mange muligheter også til annen aktivitet, så dag tre var satt av for å kunne oppleve andre severdigheter. Ikke langt unna hadde vi: Flåmsbanen og en spennende Zip-line, muligheter for fjordcruise både med ferge og ribb, besøk til det lille stedet Undredal og med Norges minste stavkirke, utsiktspunktet Stegastein - og ikke minst et fantastisk bakeri på Aurlandsvangen. Alle «plukket noe» fra disse tilbudene.

Dag fem var det hjemreise etter frokost. Tilbakemeldingene var at dette var et opplegg som bør gjentas. Enkelte sa sågar at «Dette vil jeg anbefale til kjente!» Enkelte forhold bør justeres, men hovedinntrykket var godt fornøyde deltakere.

Se bildene

Skrevet av Fred L. Larsen 15. august 2020