Ungdomstur til Trollheimen!

Her kan du lese om ungdomsturen til Trollheimen i sommer, og se bilder av glade ungdommer på fjelltur! 

9 spreke ungdom og 2 glade turledere møtte tidlig på Oslo S 09.07.20. Det var flere deltagere som hadde meldt seg på fra andre turlag, så det var moro å hilse på noen nye fjes, samtidig som det var veldig å hyggelig å se at det var flere man hadde sett på flere turer tidligere.

Værmeldinga var ikke spesielt lys og vi var forberedt på våte dager i Trollheimen. Sydvesten lå på toppen i sekken. Det viste seg likevel raskt at været endrer seg fort i fjellet og at værmeldinga ikke alltid er rett. Vi fikk ikke all nedbøren som var meldt, heldigvis. Vi fikk luftet både t-skjorter og shortser flere ganger underveis, men badetøyet forble i sekken dette året. 

Vi startet selve turen med å gå fra Jøldalshytta til Trollheimshytta, og den bød på solskinn, litt regn og en flott utsikt fra toppen av Geithøtta. Vi fikk kjent litt på sekker og utstyret og fikk gjort noen justeringer som gjorde at alle skulle ha en fin tur. 

Deretter var den en dag ekstra på Trollheimshytta hvor det egentlig var lagd rom for en tur til Snota. Med værvarsel som meldte snø, tåke, vind og temperatur som skulle føles som minus 10 grader valgte vi bort det, og de fleste i gruppa tok heller en tur opp på Mellomfjell, som var en del av ruta på vei til Gjevilvasshytta. En flott utsikt og en passe lang tur. Det ble hverken snø eller følelsen av 10 minus, så det virket som en fornøyd gjeng. 

Den neste dagen ble en lang og våt tur fra Trollheimshytta til Kårvatn. Det var mye våt myr, nedbør og noen bekker som måtte krysses som resulterte i våte føtter på de fleste av oss ganske raskt. Vi var veldig glad når vi endelig kom frem til det planlagte stoppet i nødbua Nauståbu og kunne samle oss tett inni der for en varm lunsj midt på turen. Det hjalp på energien og humøret og vi tok på fatt mot siste del til Kårvatn. Siste del av gruppa brukte nesten 11 timer på hele etappen, og det var en sliten gjeng som ankom den selvbetjente hytta. Det ble sodd og lapskaus til middag, og vi ønsket oss sterkt dessert, men det bød ikke matlageret på denne gangen dessverre. Etter en god natts søvn, havregrøt og en ordentlig rundvask av hytta tok vi avsted til Renndølsætra. Vi hadde strålende solskinn og gikk i et rolig tempo oppover mot Bjøråskaret der vi tok noen gruppebilder før det gikk bratt nedover mot setra. 

Renndølsætra var en utrolig idyllisk plass med griser, kuer, høner, sauer, grønnsakshage, ekstremt myke senger og nydelig mat! Tror samtlige fikk smakt på rømmevaflene med hjemmelaget rømme. I tillegg var det nydelig utsikt til Innerdalen og det kjente Innerdalstårnet som tre stk besteg på hviledagen. Det var to som også var med nesten helt til topps, men som synes det ble for luftig og snudde. Resten av gjengen hadde en hviledag på hytta med hyttespill og rømmevafler.

Siste dagen var det igjen flott vær og vi tok fatt på siste etappe mot Fale. Nydelig utsikt opp igjennom Giklingdalen og vi kom oss nesten akkurat ned til Fale før plaskregnet tok oss. Vi fant oss et busskur mens vi ventet på taxien som tok oss til Skifer hotell i Oppdal. Der ventet det en deilig varm dusj, men dessverre ingen buffet som vi hadde håpet på. Hotellet hadde nemlig hatt frityrbrann på kjøkkenet kvelden før, og vi måtte derfor på Spisbar i Oppdal for å få oss middag. Hotellet hadde booket bord for oss, så det gikk smertefritt og alle ble mette.

Etter en velfortjent natt på hotell og litt frokost  kjøpte oss vi litt lunsj og satt oss på toget hjem igjen. Det var en sliten og stille gjeng på turen hjem. Alle ble overraskende nok sittende en og en med et ledig sete ved siden av seg. Plutselig var det veldig lett å overholde avstandsreglene med 1 meter.. 

Vi håpet på gjensyn og tok farvel med hverandre på i hallen på Oslo s, glade, litt slitne og takknemlig for noen fine og innholdsrike dager i Trollheimen! 

Se bilder fra turen!

Turledere Elin Ramona Kjellsen og Thea Lauritzen

Foto: DNT Ung Indre Østfold
Foto: DNT Ung Indre Østfold