Skigudstjeneste i Spydeberg

20.1.2019 - I samarbeid med presten Bård Haugstvedt og menighetene i Spydeberg Heli og Hovin ble det gjennomført en "ski"-gudstjeneste ved skihytta i Spydeberg. 14 kuldegrader og strålende sol lokket ca. 100 personer ut i naturen.

I FB-annonsen til menighetene sto det: "DNT, Spydeberg skigruppe og kirken inviterte til en enkel og familievennlig gudstjeneste i akebakken ved Skihytta. DNT arrangerer natursti. Premier til alle. Stafett. Bålpanner er tent. Familieglede og skiglede sammen!"

Dette må en kunne si var vellykket. Ca 40 barn og 60 voksne deltok. Direkte etter prekenen, som ble holdt ved hoppbakken, spente presten på seg skia og satte utfor i flott stil, med prestekjolen flaggrende.

Naturstien var populær. 6 poster med spørsmål knyttet til norsk natur, viste at riktig mange vet mye om dyr og annet i vår natur. Premier til alle.

Skistafetten var også svært populær. Barn og voksne gikk om hverandre, og delvis i hverandre. Noe fall var det både ute i løypa og på oppløpet, men alle vant en premie.

Et vellykket arrangement - som sikkert vil bli gjentatt, men da er  det kanskje ikke snø.

Se bildene

Skrevet av Fred L. Larsen 21. januar 2019