Haukenestårnet

ERTEVANNHYTTA

Haukenestårnet er Norges eneste bevarte branntårn i tre og ruver med sin spesielle form. Tårnet ble benyttet som branntårn fram til 1975 da vaktholdet opphørte. Grunneier  Johs Ramberg kjøpte da tårnet. Det ble senere overtatt av Rømskog kommune som et minnesmerke.

Hytta var opprinnelig ei koie for tømmerhoggere og ligger 20 meter fra Søndre Ertevannet i Trømborgfjella, Eidsberg.

DNT IØ leier hytta på åremål, og har satt den istand med DNT-status "ubetjent hytte". Der er vedovn og gasskomfyr, men ikke mat, det må du ha med selv. Det er ei stue på 19 m2 og et vindfang på 3 m2 + et lite lager på 2 m2. På nordveggen er det påmontert ei "vaskebu". Det vil si at hånd-/og kroppsvask foretas under åpen himmel.

I tillegg er det et hundehus med god plass, selv til en stor hund. Gunnflate 70 x 90 cm - og 70 cm høyt.

Området er fredfullt. Ertevannet er humusrikt og derfor ganske brunt - og med gode fiskemuligheter.

Ubetjent  -  4 senger  -  DNT-nøkkel

To av sengene har halvannen madrass nede, så det går med 2 i hver av de sengene. Da er det sengeplasser til 6.

Booking: indreostfold@dnt.no

Mer info og kart på UT.no

​​​​​​​Historien

LEIEPRISER MEDLEMMER - fra kl. 14:00 til kl. 14:00

Kr 100.-  - ved benyttelse av hytta på dagtid.

Kr 150 pr medlem pr natt/døgn - gratis for medlemmer 0-12 år. Ikke-medlemmer kr 250.

Om man booker en seng for et medlem fra 0-12 år og senga ikke benyttes, må det betales som om det var en voksen.

Foto: Fred L. Larsen

Ubetjent  -  4 senger  -  DNT-nøkkel

Det er ikke ekstramadrasser for bruk på gulvet.

Booking: indreostfold@dnt.no

Mer info og kart på UT.no

Se adkomst fra Ramstadkrysset

LEIEPRISER MEDLEMMER - fra kl. 14:00 til kl. 14:00

Kr 100.-  - ved benyttelse av hytta på dagtid.

Kr 150 pr medlem pr natt/døgn - gratis for medlemmer 0-12 år. Ikke-medlemmer kr. 250

LEIE AV HELE HYTTA  (4 senger) da er du sikret å ha hytte for deg selv - og alder på de som benytter hytte er uten betydning for prisen:

• Kr. 500 for ei natt/døgn
  • Kr 900 for 2 netter/døgn
    + kr 300 pr påfølgende netter/døgn
  • Kr. 1 800 for ei uke (7 påfølgende netter/døgn)