Frøne


Frøne husmannsplass - ny ubetjent DNT hytte!
Frøne husmannsplass - ny ubetjent DNT hytte!

Frøne husmannsplass  -  ny ubetjent DNT-hytte

Vi anbefaler forhåndsbestilling - dette gjøres til kjersti.sandvik@dnt.no

​​​​​​​DNT Indre Østfold ble i 2019 kontaktet av Rakkestad kommune med spørsmål om det kunne væe aktuelt for foreningen å ta over leieforholdet rundt Frøne husmannsplass. Kommunen ønsket at stedet skulle være tilgjengelig for allmennheten, og mente at den lokale DNT foreningen kunne være riktig driver av stedet. Etter å ha drøftet saken i styret og med kommunen, valgte foreningen å inngå en langsiktig leieavtale. DNT Indre Østfold har vært opptatt av å beholde stedets sjarm, både invendig og utvendig, samtidig som det må tilrettelegges for større grad av overnatting.

En fantastisk dugnadsgjeng har jobbet jevnt og trutt på Frøne siden sommeren 2020, og har tilsammen lagt ned over 4000 dugnadstimer. Ord kan ikke beskrive den jobben de har gjort, fantastisk god ledet av Per Vidar Pedersen

Frøne inneholder et oppholdsrom med kjøkken, her er det sitteplasser til 14 personer. Her er det 3 gassbluss, samt en italiensk vedovn som egner seg til både pizza og bollesteking! Et soverom nede har en enkeltsent samt en køye med halvannen madrass nede. Her er det redd opp til 4 personer. I andre etasje er det 5 sovealkover. Hver av disse har madrass som er 120 cm bred. Her res det opp til en person i hver alkove, men det vil være tilgjengelig dobbelt sett med dyner opp puter slik at man kan sove to i hver alkove.  Så totalt kan 14 personer overnatte på Frøne dersom alle sengeplasser benyttes. 

I sanitærhuset er det 2 utedoer. 

Vi har boret etter vann, og har vann gjennom hele året - dette smaker supert!

For mer info og kart, se ut.no ​​​​​​​

PRISER - fra kl. 14:00 til kl. 14:00, gjeldene fra 1. januar 2022

Kr 100,-  - ved benyttelse av hytta på dagtid.

Medlemmer
0-12 år - gratis
13-26 år - kr 100,- pr natt pr person
27 og oppover - kr 200,- pr natt pr person

Ikke-medlemmer
0-12 år kr 75,- pr natt pr person
13-26 år kr 200.- pr natt pr person
27 år og oppover - kr 350,- pr natt pr person

Om man booker en seng for et medlem fra 0-12 år og senga ikke benyttes, må det betales som om det var en voksen.

Kanoer

Fra og med juni 2022 har vi to kanoer liggende ved hytta, disse kan benyttes av de som overnatter på hytta. Nøkkel, vester og årer finnes i hytta, og mer info om kanoene og bruk av disse får man tilsendt sammen med andre opplysninger når man bestillinger overnatting!

  • I Frønesjøen er det bra med fisk – husk fiskekort for alle over 16 år. Fiskekort fåes kjøpt ved bomkassa på Dalsmoen
  • PÅBUDT å bruke vest for ALLE som bruker kanoene
  • Barn får kun bruke kanoene sammen med voksne
  • Anbefaler at man er minst to voksne pga transport opp til sjøen da det kan være litt tungt i bakkene opp til sjøen
  • Tau til forankring ved bruk ligger i boksen i enden på kanonene
  • Det er fint å legge ut kanoene i enden av stien oppe ved Frønssjøen
  • Dersom man skal bruke kanonene flere dager må de låses forsvarlig oppe ved sjøen, låser som er ved hytteveggen kan brukes
  • HUSK SIKKERHET, IKKE TA UT PÅ LENGRE TUR ENN DET DU MESTRER. PÅ FRØNESJØEN KAN VINDEN VÆRE GANSKE VANSKELIG NÅR DET BLÅSER FRISKT. ALL AKTIVITET FOREGÅR PÅ EGET ANSVAR!

Tilnytning til Fjella og stinettet - også særlig godt egnet for barn

Frøne husmannsplass ligger nært et allerede utviklet stinett i Fjella som er godt ryddet, merket og skiltet av DNT Indre Østfold og våre samarbeidspartnere i Marker O-lag og Flaggtreff. Dette gjør husmannsplassen ekstra attraktiv for de som bruker Fjella som turområde og som ønsker å gå fra hytte til hytte. 

Stedet egner seg også svært godt for barnefamilier og for arrangementer - her planlegger vi å gjennomføre Kom deg ut-arrangementer, camper og turer, og målet er å legge området spesielt godt tilrette for barn med natursti, bålplass, hengekøyeområdet m.m.

Vannpumpe og grillplass!
Vannpumpe og grillplass!
Soverom nede
Soverom nede
Sovesal med 5 sovealkover
Sovesal med 5 sovealkover