Frøne


Frøne husmannsplass - ny ubetjent DNT hytte!
Frøne husmannsplass - ny ubetjent DNT hytte!

Frøne husmannsplass  -  ny ubetjent DNT-hytte

DNT Indre Østfold ble i 2019 kontaktet av Rakkestad kommune med spørsmål om det kunne væe aktuelt for foreningen å ta over leieforholdet rundt Frøne husmannsplass. Kommunen ønsket at stedet skulle være tilgjengelig for allmennheten, og mente at den lokale DNT foreningen kunne være riktig driver av stedet. Etter å ha drøftet saken i styret og med kommunen, valgte foreningen å inngå en langsiktig leieavtale. DNT Indre Østfold har vært opptatt av å beholde stedets sjarm, både invendig og utvendig, samtidig som det må tilrettelegges for større grad av overnatting.

En fantastisk dugnadsgjeng har jobbet jevnt og trutt på Frøne siden sommeren 2020, og har tilsammen lagt ned over 4000 dugnadstimer. Ord kan ikke beskrive den jobben de har gjort, fantastisk god ledet av Per Vidar Pedersen

Frøne inneholder et oppholdsrom med kjøkken, her er det sitteplasser til 14 personer. Her er det 3 gassbluss, samt en italiensk vedovn som egner seg til både pizza og bollesteking! Et soverom nede har en enkeltsent samt en køye med halvannen madrass nede. Her er det redd opp til 4 personer. I andre etasje er det 5 sovealkover. Hver av disse har madrass som er 120 cm bred. Her res det opp til en person i hver alkove, men det vil være tilgjengelig dobbelt sett med dyner opp puter slik at man kan sove to i hver alkove.  Så totalt kan 14 personer overnatte på Frøne dersom alle sengeplasser benyttes. 

I sanitærhuset er det 2 utedoer. 

Vi har boret etter vann, og har vann gjennom hele året - dette smaker supert!

Nå tar vi imot bookinger, ta kontakt på indreostfold@dnt.no 

PRISER - fra kl. 14:00 til kl. 14:00

Kr 100,-  - ved benyttelse av hytta på dagtid.

Medlemmer
0-12 år - gratis
13-26 år - kr 75,- pr natt pr person
27 og oppover - kr 150,- pr natt pr person

Ikke-medlemmer
0-12 år kr 50,- pr natt pr person
13 år og oppover - kr 250,- pr natt pr person

Om man booker en seng for et medlem fra 0-12 år og senga ikke benyttes, må det betales som om det var en voksen.

Tilnytning til Fjella og stinettet - også særlig godt egnet for barn

Frøne husmannsplass ligger nært et allerede utviklet stinett i Fjella som er godt ryddet, merket og skiltet av DNT Indre Østfold og våre samarbeidspartnere i Marker O-lag og Flaggtreff. Dette gjør husmannsplassen ekstra attraktiv for de som bruker Fjella som turområde og som ønsker å gå fra hytte til hytte. 

Stedet egner seg også svært godt for barnefamilier og for arrangementer - her planlegger vi å gjennomføre Kom deg ut-arrangementer, camper og turer, og målet er å legge området spesielt godt tilrette for barn med natursti, bålplass, hengekøyeområdet m.m.

Åpning 25. september 2021

Nå kan vi si det høyt, vi åpner Frøne som ubetjent DNT hytte offisielt lørdag 25. september kl 14.00. Alle er velkommen, og vi serverer spekemat med tilbehør, samt griller pølser. Det blir litt underholdning, og det er mulig å ta en titt i den flotte hytta! Vi planlegger å sette opp to turer inn til Frøne i anledning åpningen, for å få litt avlastning på parkeringen. Det blir trolig en tur fra Korperudmoen i Rakkestad og en tur fra Marker-siden. Mer info om dette kommer! 


Vannpumpe og grillplass!
Vannpumpe og grillplass!
Sanitærhuset
Sanitærhuset
Sovealkove
Sovealkove