ERTEVANNHYTTA

Foto: Fred L. Larsen

Grunnet corona-situasjonen i Norge, MÅ alle hytter forhåndsbookes, og det er visse restriksjoner knyttet til et opphold. Booking skal gjøres til kjersti.sandvik@dnt.no

Hytta var opprinnelig ei koie for tømmerhoggere og ligger 20 meter fra Søndre Ertevannet i Trømborgfjella, Eidsberg. Ertevannhytta ligger på samme hyttetun som Søndagsskolehytta.

DNT IØ leier hytta på åremål, og har satt den istand med DNT-status "ubetjent hytte". Der er vedovn og gasskomfyr (ikke elektrisitet), men ikke mat, det må du ha med selv. Det er ei stue på 19 m2 og et vindfang på 3 m2 + et lite lager på 2 m2. På nordveggen er det påmontert ei "vaskebu". Det vil si at hånd-/og kroppsvask foretas under åpen himmel. Enn så lenge må man benytte toalettet til Søndagsskolehytta. Dette finner man på utsiden av hytta når man går opp på verandaen, rundt på venstre side og på baksiden.

I tillegg er det et hundehus med god plass, selv til en stor hund. Grunnflate 70 x 90 cm - og 70 cm høyt.

Det er en robåt tilgjengelig for de som booker hytta, og alt utstyr til dette finnes inne i hytta. Vester SKAL benyttes, og all aktivitet foregår på eget ansvar.

Det kan kjøres bil via en bom (kr 50) fram til en parkeringsplass 700 meter fra hytta.

Området er fredfullt. Ertevannet er humusrikt og derfor ganske brunt - og med gode fiskemuligheter. Husk å kjøpe fiskekort!

Hytteinfo

Ubetjent  -  4 senger  -  DNT-nøkkel

Det er ikke ekstramadrasser for bruk på gulvet.

Booking: indreostfold@dnt.no

Mer info og kart på UT.no

Se adkomst fra Ramstadkrysset

PRISER - fra kl. 14:00 til kl. 14:00

Kr 100,-  - ved benyttelse av hytta på dagtid.

0-12 år - gratis
13-26 år - kr 75,- pr natt pr person
27 og oppover - kr 150,- pr natt pr person

Ikke-medlemmer
0-12 år kr 50,- pr natt pr person
13 år og oppover - kr 250,- pr natt pr person

Om man booker en seng for et medlem fra 0-12 år og senga ikke benyttes, må det betales som om det var en voksen.