Jotunheimen 1.-8. august 2019

Foto: Fred L. Larsen

8 dager med drømmevær og særs motiverte deltakere. "Jotunheimen på tvers" ble vellyket på alle måter. Besseggen og Bukkelegret var nok en utfordring for noen, men du verden som de gjennomførte.

Vi var totalt 15 som startet fra Gjendesheim. Vi gikk opp over Veslefjellet og ned Besseggen - og rakk akkurat middagen på Memurubu. Neste dag gikk vi opp over Memurutunga og ned Bukkelegret til Gjendebu. Så bar det oppover til Leirvassbu, der en "hviledag" var planlagt dagen etter. De fleste gikk nok en liten tur, og noen gikk sågar opp på Kyrkja. 

Etter tre dager med mye motbakker, var det deilig å få litt utfor til Skogadalsbøen, før det neste dag gikk opp igjen mot Fannaråken. Vi dreide av ved Keiserpasset og gikk ned til Turtagrø.

Det ble registrert over 30 000 skritt hver av de dagene vi gikk - samt hundrevis av meter opp og ned igjen - og smilet, det lå konstant langt framme.

Solen føltes kanskje litt for pågående der den sto - knapt uten en sky å gjemme seg bak, men vi tålte det. Bortsett fra ca. 7 dråper regn en dag, så ble dette en svært tørr tur. Drikkeflaskene måtte stadig fylles underveis, og enda gikk det mange mugger med vann til middagene.

Jeg takker alle deltakerne for det gode miljøet og de hyggelige stundene. 

Hilsen turleder Fred

Skal jeg fremheve ett bilde, så synes jeg bildet under, med Rita og Mona, gir et bra intrykk av "det lille menneske" i det fantastiske landskapet.

Se bildene

Foto: Fred L. Larsen

Skrevet av Fred L. Larsen 12. august 2019