Ragnhild tok oss med på sitte eventyr

Ragnhild Sie Rotvær
Ragnhild Sie Rotvær Foto: Fred L. Larsen

"Jeg gråt da jeg kom til Rondane. Det er det vakreste jeg har sett." Med bilder og historier trollbandt Ragnhild Sie Rotvær 110 tilhørerer i Rakkestad.

"Norge på langs" som 15 åring er ikke helt vanlig, men hun hadde en drøm - og den skulle hun gjennomføre. 

Suksessen gjentok seg tirsdag 28. mars på Eidsberg biblioteket. 80 tilhørerer koste seg med Ragnhilds sprudlende fortellerevne som ga oss et spennende innblikk i drøm og gjennomføringskraft hos ei 15 år gammel jente.

Ragnhild strålte i Galleriet på Ørje tirsdag 21. mars. 35 tilhørere hadde mange engasjerte spørsmål om det praktiske ved turen. Hun forklarte velvillig om forberedelser, planer som måtte endres underveis, og umulige bikkjer, men lykkefølelsen når hun kom til Nordkapp overgikk alle hindringer underveis.

Fikk vi denne kvelden flere "Norge på langs-ere"? Det virket som om noen av de unge tilhørerne ble inspirert til å tenke langtur.

Onsdag 15. mars - Festsalen i Rakkestad. Vi hadde invitert Ragnhild til å fortelle om denne drømmen hun hadde hatt siden barneårene - og som nå var gjennomført - Norge på langs.

Det startet med foreldre og besteforeldre som gjennom Ragnhilds oppvekst formidlet friluftslivets gleder. Det la grunnlaget for en ungpikedrøm og etterhvert en hemmelig plan om å gjennomføre en skikkelig langtur.

Hele historien og hvorfor det var hemmelig kan vi selvfølgelig ikke røpe her. Ragnhild kommer til Mysen 28. mars - og da kan du høre og se det selv.


Foto: Fred L. Larsen
Foto: Fred L. Larsen