VESTLANDETS PERLER

Fellestur

Fra dato
17. juli kl. 08:00
Til dato
23. juli kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jubileumstur2018
Arrangører
DNT Indre Østfold, DNT Nedre Glomma , DNT Vansjø , Tistedalen Friluftslag
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
FT1851
Dette arrangementet er over!

«VESTLANDETS PERLER» er en tur som kobler tøffheten i de ville fjell med en behagelig luksus ved fjorden. To ganger kan du glede deg til å nyte et fjordhotell etter «slitet» i fjellet. I tillegg får du med deg FLÅMSBANEN. Totalen er en unik turopplevelse.

17/7 - Tog til Ål og buss til Aurlandsdalen turisthytte Østerbø. Vi vil være framme så tidlig, at en liten ettermiddagstur passer.

18/7 - Nå skal vi «dalen» ned. Passerer Nesbøgallene, Bjørnestigvarden, Vetlahelvete, Sinjarheim og Almen - og ender opp i Vassbygdi. Så buss 20 min til Flåm og i dobbelt-rom på Fretheim hotell - 6 timers gange og 800 meter ned.

19/7 - Vi tar den fantastiske Flåmsbanen opp til Myrdal, Bergensbanen til Geilo og buss til Liseth pensjonat ved Vøringsfossen.

20/7 - Vi krysser riksveien og går inn på Hardangervidda. Via Berastøldalen kommer vi til Hedlo - 5 timers gange.

21/7 - Over elva på hengebro og opp på Nuhaugane, videre mot Finnarbu og forbi Langavatnet før vi går ned til den selvbetjente hytta Stavali - 5 timers gange.

22/7 - I dag skal vi ned en av de vakreste daler på Vestlandet - Husedalen. Vi følger elva Kinso med de store fossene Nykkjesøy-, Nyastøl- og Tveitafossen. De siste 5 km på grus/asfalt inn til Kinsarvik og buss videre til det fantastiske Hotel Ullensvang, dobbeltrom med fjordutsikt og en utrolig middagsbuffet  - 5 timers gange.

Ned fra fjellet og inn på Hotel Ullensvang er en perfekt avslutning i et av Norges aller vakreste områder. Hotellet er eksklusivt men uformelt. Det er bare ett krav, og det håndheves - når menn skal til middag, må de ha langbukse og sko med sokker i - men det tåler vi.   Se denne filmen som hotellet selv har produsert.

23/7 - Buss til Geilo og tog tilbake til Oslo.

Maks 15 deltakere
Turleder Fred L. Larsen 995 31 967
Pris kr 10 600 inkl. all reise underveis fra Oslo S og tilbake dit + kost og losji fra middag dag 1 og til frokost dag 7, losji stort sett på 4-6-manns-rom i egen lakenpose.

VESTLANDETS PERLER

«VESTLANDETS PERLER» er en tur som kobler tøffheten i de ville fjell med en behagelig luksus ved fjorden. To ganger kan du glede deg til å nyte et fjordhotell etter ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Fred L. Larsen