KRETA - 8 dagers vandring

Fellestur

Fra dato
7. oktober 2017 kl. 14:00
Til dato
14. oktober 2017 kl. 23:15
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Ukestur, Kreta, Utenlandstur, Utlandet
Arrangører
DNT Indre Østfold, DNT Nedre Glomma , Tistedalen Friluftslag
Turkode
FT1753
Dette arrangementet er over!

FOTTUR KRETA 7-14. oktober 2017

KRETA er den største og mest fjellrike av de greske øyene, som byr på en spennende blanding av historie og solfylt øyliv - alt mot et bakteppe av frodig og flott natur og særdeles vakre omgivelser! På denne ukesturen opplever vi sørvest-kysten av Kreta, her finner du det beste av øya med de spektakulære White Mountains, dype raviner og kyststier som leder oss til sjarmerende fiskerlandsbyer og rolige strender som kun kan nås til fots eller med båt … Siste natten tilbringes i Chania!

Dag 1 Ankomst Chania – til Paleochora

Vi flyr direkte med Norwegian til byen Chania på Kreta. Her blir vi møtt og kjørt til den lille kystbyen Paleochora sør på Kreta (ca. 1,5 t). Byen ligger på en halvøy og her er alt i gangavstand. Vi samles til en kort presentasjon av ukens program og spiser middag på en lokal og tradisjonell taverna. Velkommen til en smak av Kretas autentiske kjøkken!

Dag 2 Langs kysten fra Krios til Elafonisi. Retur Paleochora i båt

Etter en kort transport (ca. 15 min) når vi stranden Krios, herfra starter dagens fottur til stranden Elafonisi, som mange mener er Kretas vakreste sandstrand, ofte kalt «den rosa stranden» på grunn av at skjellene i strandkanten gir den et rosa skjær. Vi følger deler av stien E4 langs kysten og etter å ha passert isolerte strender og en liten skog av seder-trær, når vi den vakre stranden Elafonisi. Vi avslutter dagen med en deilig båttur tilbake til Paleochora (ca. 1 time).

Etappe: 10 km – ca. 4 timer, høyeste punkt på turen 250 m

Dag 3 Langs kysten fra Paleochora til Sougia

Vi starter fra Paleochora og følger E4 til den lille kystbyen Sougia. På veien passerer vi ruinbyen Lissos. Dette var i tidligere tider et viktig senter for hydroterapi, noe som blomstret i den hellenistiske, romerske og bysantinske tiden. Vi besøker et godt bevart tempel med mosaikk-gulv, dedikert til medisinguden Asklipios. Her er det mye å beundre i løpet av en kort runde! Vi ankommer Sougia, en vakker landsby på sørkysten av Kreta, hvor vi avslutter dagens tur med en dukkert i det krystallklare Middelhavet før vi returnerer til fjellplatået Omalos i buss (ca. 50 min).

Etappe: 15 km – ca. 5,5 timer, høyeste punkt på turen 270 m

Dag 4 Mt Gigilos 2080 moh.

Sprek fjelltur i dag! Vår minibuss kjører oss opp til 1100 m på platået Omalos, fra hvor vi skal opp til toppen av Mt Gigilos (2080 m). Her kan du oppleve å se Kretas villgeiter (kri-kri) samt noen av de sjeldne og utryddingstruede fuglearter som gåsegribb og lammegribb …

Når vi nærmer oss toppen er det enkelte steder vi må bruke hendene og klatre litt (helt enkelt, ikke noe teknisk). Toppen byr på spektakulært utsyn i alle retninger! Vi går tilbake samme rute. Retur til vårt overnattingssted på Omalos-platået.

Etappe: 10 km – ca. 6 timer, +980 m/-980 m

Dag 5 Samaria-ravinen 

En kort transport (5 min) tar oss til Xiloscalo, inngangen til den kjente Samaria-ravinen, et juv og en nasjonalpark på Kreta. Dette er en av de største turistattraksjonene på øya da det er den lengste ravinen i Europa, og i tillegg kjent som en av de vakreste naturen kan by på! Vi går på god sti i skyggefull furuskog og følger et elveleie. Ved utgangen av ravinen når vi Agia Roumeli, hvor vi kan slappe av med et forfriskende bad før båten tar oss til den hyggelige fiskerlandsbyen Loutro hvor vi overnatter.

Etappe: 16 km – ca. 6 timer, start punkt 1100 m/-1100m. 

Dag 6 Rundtur fra Loutro via Anapolis og Aradena-ravinen

Vi følger oppover på den gamle stien til landsbyen Anapolis, et historisk område hvor revolusjonen mot tyrkerne startet i 1866. Fra Agia Ekaterini-kirken, rett ovenfor Anopolis, har nyter vi den flotte utsikten til det Libyske Hav og sørkysten av Kreta. Vi besøker torget i Anapolis, slapper av med en kaffe der de lokale samles før vi fortsetter turen og krysser Aradena-ravinen som ender på stranden Marmara. Derfra returnerer vi til Loutro på E4-stien. Denne rundturen gir et uforglemmelig inntrykk av Kreta som veksler mellom fjellsti, spektakulær ravine og kyststi.

Etappe: 17 km – ca. 7 timer, høyeste punkt på turen 690 m

Dag 7 Kyststien til Chora Sfakion – til Chania

Siste dagen følger vi kyststien som krysser «Sweet water beach» (det er mange ferskvannskilder som kommer ut mellom småsteinene) og når landsbyen Chora Sfakion (eller Sfakia). Fra Sfakia blir vi transportert til vårt hotell i Chania (ca. 1 time 20 min).

Etappe: 7 km – ca. 2,5 timer.

Hotellet er 4****, nylig renovert og ligger i hjertet av Chania, i byens handelsstrøk, nær gamlebyen (ca 5 min å gå) og Venetian Harbour samt noen få minutter unna byens hovedattraksjoner. En ideell base å utforske vakre Chania!

Dag 8 Chania – hjemreise

I dag har vi hele dagen til disposisjon i Chania, en by mange påstår er Hellas’ vakreste by med sin venetianske havn som ligger i hjertet av byen samt den gamle bydelen. Her møtes øst og vest og forskjellige kulturer i sameksistens. På ettermiddagen blir vi hentet og kjørt til flyplassen for retur til Oslo.

Vanskelighetsgrad/nivå på etappene. Dette er en variert fottur (vanskelighetsgrad 4 støvler) som veksler mellom kystvandringer, raviner og en fjelltopp. Til Mt Gigilos må man beregne å «klatre» litt når vi nærmer oss toppen, men det er enkelt og ikke teknisk. Du må kunne tåle å gå dagsetapper fra 4-7 timers turer i et moderat tempo og uten for mange og lange pauser. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene.

PRIS, BETINGELSER OG PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Pris kr. 17 800  inkluderer: Flyreise t/r Oslo-Chania m/dagens skatter og avgifter - overnatting i delt dobbeltrom i henhold til program – alle frokoster – lunsjpakke dag 2, 3, 4, 5, 7, tavernalunsj dag 6 – middager dag 1-7 inkl. 1 middag på sjømatrestaurant i Chania- all lokal transport i flg. program – bagasjetransport på vandredagene - lokal guide  - båttur i h.h.t. program – inngang Samaria National Park – lokale skatter og avgifter pr dato. Se øvrige betingelser.

Ikke inkludert: Reise- og sykeforsikring – Avbestillingsbeskyttelse – Personlige utgifter – Drikkevarer - Tips - Lunsj dag 8 – Alt som ikke står nevnt som inkludert over – Tillegg enkeltrom kr 1600,- (begrenset antall, må bestilles ved påmelding, men kan ikke loves).

Øvrige betingelser. Fra og med 60 dager og fram til 35 dager før avreise, kan DEN GODE REISEN / Spania Consult beholde 50 % av reisens kostnad. Fra og med 35 dager og fram til avreise, kan DEN GODE REISEN/Spania Consult beholde 100% av reisens kostnad. For øvrig gjelder våre generelle reisebetingelser.

Vi gjør oppmerksom på at dette skreddersydde arrangementet ikke omfattes av pakkereiseloven ved eventuell kansellering, men at det er betingelsene som følger av dette tilbudet som gjelder, også ved force majeure (eksempelvis vulkanutbrudd). Reisegarantien gjelder imidlertid som ved pakkereiser, da DEN GODE REISEN / Spania Consult er medlem av Reisegarantifondet. Ved aksept av denne reisen bekrefter du at du har lest og akseptert de betingelser som fremkommer i dette tilbudet.

Forsikringer. Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går.

Du vil bli bedt om å oppgi forsikringsselskapet ditt ved påmelding. Husk også å medbringe bevis på reise-forsikringen din på reisen.

Flybilletter

Dato

Strekning

Tider

Fly nr.

Selskap

7/10

Oslo Gardermoen – Chania, Kreta

14:00 - 9:10 

DY1898

Norwegian

14/10

Chania, Kreta- Oslo Gardermoen

20:00 - 23:05

DY1899

Norwegian

Alle tider er lokale tider. Kreta ligger en time foran Norge i tid. Henvendelser i forbindelse med flyreisen skjer til DEN GODE REISEN. Vær oppmerksom på at avgangsdatoer og -tider kan endres. Reisetidene bestemmes av flyselskapene. DEN GODE REISEN har ingen påvirkningsmulighet på reisetidene. Flybilletter (elektroniske), informasjonsskriv og deltakerliste vil bli sendt deltakerne cirka 1 uke før avreise. Løpende informasjon gis i den grad det er nødvendig.

Overnatting på fotturen er enkle, men trivelige overnattingssteder i delt dobbeltrom. Vi tar forbehold om at overnattingssteder kan bli endret. Det tas forbehold om at vi noen steder må beregne å dele oss på omkringliggende overnattingssteder, men de er nært beliggende og både frokost og middag spises sammen. I Chania bor vi på hotell 4****.

Dag 1-2

Pal Beach Hotel

Paleochora 

Dag 3-4

Neos Omalos

Omalos

Dag 5-6

Blue House Hotel 

Loutro 

Dag 7

Hotel Samaria 4****

Chania

Måltider. Helpensjon er inkludert i prisen (frokost, lunsj og middag i h.h.t. program) fra og med middag ankomstdagen til og med frokost hjemreisedagen. Frokostene er ofte buffet hvor du eksempelvis kan finne appelsinjuice, kaffe/te, egg, kjøttpålegg, kake, syltetøy, lokal honning, yoghurt, lokal ost, frukt, müsli etc. Mindre hoteller serverer vanligvis appelsinjuice, kaffe/te, brød, marmelade, lokale honning, yoghurt.

Hvis man ønsker noe i tillegg, anbefales at man tar med små engangsbokser med leverpostei, makrell-i-tomat, spekepølse, knekkebrød osv. for å supplere.

Lunsjen er normalt lunsjpakke bortsett fra Dag 6 hvor vi spiser lunsj på en lokal taverna. Lunsjpakken består i hovedsak av en frukt, en sandwich, en søtsak og en juice. På turen til Samaria Dag 5 vil hotellet tilby lokal ost, brød, kokt egg og frukt. Ta med snacks på turen.

Middagene inntas i hovedsak på hotellets taverna eller på en som ligger nær hotellet. Måltidet er et typisk måltid for Kreta; først forskjellige retter så vi virkelig får smake stedets spesialiteter samt hovedrett og dessert. Vann inkludert, andre drikkevarer betales direkte til tavernaen. Siste kvelden i Chania er det middag på hyggelig sjømatrestaurant.

Guide/gruppestørrelse. Lokal, engelskspråklig guide følger med på turene. Han/hun vil vise dere lokale spesialiteter og fortelle om områdets kultur, historie og geografi.  Norsk turleder fra DNT Indre Østfold. Deltakerne plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Klima/værforhold. Kreta kan besøkes hele året, men for fotturer er vår og høst mest behagelig. Beregn dagtemperaturer på +/- 23 grader mai og oktober.

Bagasje/klær/utstyr. Bagasjen transporteres fra sted til sted underveis på vandringen. Ta med dagstursekk. Resten av tøyet/utstyret kan pakkes i koffert. Middagsantrekket behøver ikke være pyntet. Det er ikke nødvendig å ta med lakenpose/sovepose. Forslag til pakkeliste blir utsendt før avreise.

For det tilfelle at bagasjen mot formodning skulle bli forsinket i flytransporten, anmodes deltakerne om å pakke turtøyet i dagstursekken og ta med som håndbagasje på flyet. Normalt dukker forsvunnet bagasje opp etter en dag. Husk å pakke kniver og eventuelt andre skarpe gjenstander i innsjekket bagasje. Eventuelle staver bør være sammenleggbare slik at de går i kofferten.

Penger/pass. På Kreta brukes Euro. Penger kan veksles bl.a. på Gardermoen. Ikke regn med å kunne betale med kredittkort på små steder utenom de større byen. Det er derfor nødvendig å ha nok kontanter for å betale drikke og dine personlige utgifter. Deltakerne må ha med gyldig pass på reisen.

Kart. Du trenger to kart for å dekke turen. Disse kan kjøpes på nett eller man kan sjekke hos Nomaden i Oslo. http://www.anavasi.gr/product.php?lang=en&id=84 http://www.anavasi.gr/product.php?lang=en&id=91

Forbehold/vilkår. Salg av flybilletter skjer i henhold til flytransportørens betingelser. Det tas forbehold om forsinkelser eller endringer i flytider som har innvirkning på deltakernes reiseopplegg. Det tas videre forbehold om at dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene eller andre uforutsette ting.

Videre tas det forbehold om eventuell endring av flyskatter og avgifter samt eventuelle valutaendringer helt fram til avreise. Det tas forbehold om eventuelle trykkfeil samt endringer i program og annet som er utenfor arrangørens kontroll. Det vises for øvrig til våre generelle reisebetingelser.

Arrangør. DEN GODE REISEN | Spania Consult AS. Telefon 918 93 011 eller info@dengodereisen.no. Vi er medlem av Reisegarantifondet (RGF).

Ved aksept av denne turen bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

 

Oslo, 1. juni 2017

DEN GODE REISEN

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Fred L. Larsen