DNT Ung voksen - Hardangervidda vest via Trolltunga

Voksne, Ungdom
Fellestur, Fottur, Sommertur, Fjelltur
DNT Vansjø, DNT Indre Østfold , DNT Nedre Glomma , Tistedalen Friluftslag

Gå fantastiske Hardangervidda der fjord møter fjell!

Årets sommertur går fra hytte til hytte langs ruten Haukeliseter – Hellevassbu – Litlos – Torehytten – Tyssevassbu –– Odda og buss tilbake til Oslo

Oppmøte: mandag, Moss Jernbanestasjon

Aldersgruppe: 18 - 40 år.

Dag 1: Vi møtes på togstasjonen i Moss, tidspunkt vil vi komme mer tilbake til! Ferden går til Oslo, og så blir det Haukeliekspressen videre til Haukeliseter fjellstue. Her blir det en god middag på tyrens første betjente hytte, og en ypperlig anledning til å bli bedre kjent med hverandre. Vi vil også her informere enda mer om turen og dagene fremover.

Dag 2: Det er ca. 22 km å gå inn til Hellevassbu. Om kvelden lager vi fellesmiddag med medbrakte råvarer.

Dag 3: Vi fortsetter til Litlos, som er den andre betjente hytten på turen! Etappe på ca 18 km.

Dag 4: Vi går til Torehytta, Ca 17 km. Om kvelden lager vi fellesmiddag med mat fra proviantlageret.

Dag 5 Vi går til Tyssevassbu, ca 15 km. Om kvelden lager vi fellesmiddag med mat fra proviantlageret.

Dag 6: Vi går ned til Odda via Trolltunga. Trolltunga ligger 1100 moh og er en steinformasjon som står horisontalt ut fra fjellet rundt 700 meter over Ringedalsvatnet, i Skjeggedal ved Tyssedal i Odda kommune. Fra Odda tar vi bussen tilbake til Oslo med tog videre til Moss.

Praktisk informasjon:

Oppmøte / avreise / hjemkomst : Dette vil vi sende ut mer informasjon om når vi vet mer om busstider

Minimum antall deltakere: Minimum 4 deltakere.

Krav til deltakerne: Deltakere må være i god form og vant til å gå fotturer med ryggsekk. NB! Du må belage deg på krevende dagsetapper.

Utstyr: I tillegg til normalt utstyr og bekledning beskrevet i DNTs pakkelister, tenk på følgende:

En lett sommersovepose og eventuelt liggeunderlag kan være greit å ha på de to siste hyttene som har få sengeplasser. Det kan være mye folk i fjellet på denne tiden av året og man er ikke garantert at alle får sengeplass.

Mat: Middag og frokost er med i prisen, men deltakere må selv ordne for å ha med lunsj og snacks til underveis på turen. Det vil bli servert 3 rettes middag på Haukeliseter og Litlos. Her får vi frokost og muligheten til å smøre en matpakke. Om du skulle ha noen allergier, gi beskjed til turlederne så finner vi en løsning på dette.

Pris:  Kr. 4000.- for ung medlemmer/ for ung ikke-medlem kr. 5100.                                                        Kr. 4800.- for voksen medlem/ ikke medlem kr. 6.000.- inkluderer transport, overnatting, frokost og middag alle dager, og turlederkostnader.

Turledere: Connie Elisabeth Rossing tlf. 932 73 454 og Øyvind Tangen tlf. 414 07 590

Avbestillingsregler: 30-15 dager før avreise: arrangøren beholder 10% av turens totalsum eller sender regning på 10% av arrangementets totalsum.

14 - 4 virkedager før avreise: arrangøren beholder 50 % av arrangementets totalpris.

3-0 virkedager før avreise eller ved manglende frammøte: arrangøren beholder 100% av arrangementets totalpris.

• Connie Rossing
  • Tlf. 932 73 454