FAMILIETUR TIL IUNGSDALSHYTTA

Fellestur

Fra dato
7. august kl. 08:00
Til dato
11. august kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barnasturlag, Barnefamilietur, Fjøsstell, Toppturforbarn
Arrangør
DNT Indre Østfold
Turområde
Skarvheimen (se kart)

FAMILIETUR – til Iungsdalshytta i Skarvheimen 7.-11. august

Iungsdalshytta ligger perfekt til med utsikt utover Iungsdalsvatnet og innover Iungsdalen og Fødalen. Hytta er en perle for barnefamilier. Her er det seterdrift, barnevennlig turterreng, fiskevann, mulighet for å låne kano og mye plass å boltre seg på. Vi skal også ta del i fjøsstellet! Her er det duket for gode opplevelser, lek og moro.

 

Aldersgruppe: Barn fra 5 - 13 år med voksenfølge.

Lørdag 7. august

Du frakter deg selv og dine til Toviki. Oppmøte senest kl. 15.30

Turlederne møter dere her. Herfra tar vi båt inn til hytta. Ca. 3 km gange inn til hytta, for de som ønsker det. Bagasjen fraktes med båten, så det kan være godt å få strekke litt på bena.

I løpet av de kommende dagene skal vi gå innover i Fødalen som har vakker natur og fine, åpne sletter egnet for rast og lek. Det renner ei fin elv gjennom denne dalen og er vi heldige med været, får vi kanskje noen forfriskende bad i kulpene. Vi går så langt vi orker, kanskje kommer vi helt inn til den flotte Systrondfossen. Vi skal prøve oss på en topptur til en av nutene i nærheten, vi skal være med på fjøsstell og ellers bli bedre kjent med dyrene på tunet eller padle en tur med kano. Man kan også prøve fiskelykken.  Vi har mulighet for å dele oss i grupper, basert på ønsker og turerfaring og kapasitet.

Onsdag 11. august

Vi spiser frokost og pakker sakene våre. Båten går tilbake til Toviki ca. kl. 11.00. De som ønsker å gå tilbake kan gjøre det. Bagasjen fraktes med båten.

 

Inkludert i prisen:

Overnatting og alle måltider fra middag på dag 1 til og med frokost med niste/termos på hjemreisedagen, samt en dag med fjøsstell sammen med budeie

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo i 3-4 timer på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Vi satser på å ha med to turledere, slik at vi kan dele opp gruppen ved behov.

Hvordan komme til Iungsdalshytta?

Med bil: Ta av fra riksvei 7 gjennom Hallingdal mellom Torpo og Ål og kjør over Leveld og Vats frem til Djup og Tovika (P) Beregn god tid. Når en tar av fra Rv 7 mot Vats, er det 4,5 mil til Toviki, hvorav de siste 2 milene er på grusvei. Bomvei koster ca. kr 70,- (kan betales med kort).

Pris for kost og losji fra middag dag 1 og til frokost og niste dag 5 + oppredde senger, en dag med fjøsstell og bagasjetransport med båt;

Voksne fra 18 år; kr 4.000.-

Barn fra 5 år kr 2000. -
Om du ikke er medlem av DNT, kommer et tillegg på kr 500.- pr person)

Turleder; Karina Moseby Skansen 976 07 404

Maks 18 deltakere

Påmeldingsfrist 1. juni

FAMILIETUR TIL IUNGSDALSHYTTA

FAMILIETUR – til Iungsdalshytta i Skarvheimen 7.-11. august Iungsdalshytta ligger perfekt til med utsikt utover Iungsdalsvatnet og innover Iungsdalen og Fødalen. Hytta er en perle for barnefamilier. Her er det ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Karina Skansen Moseby