VILLE OG VAKRE LÅRDALSTIGEN I TELEMARK

2. oktober kl. 20:00
3. oktober kl. 18:00
Fellestur, Fottur, Dalen, Kanalbåt
Telemark - Lifjell (se kart)

Den innerste delen av Telemarkskanalen er omkranset av bratte og ville fjell. På Lårdalstigen går vi oppe på fjellkanten store deler av turen og nesten 800 meter ned på kanalen. Det er en spektakulær, men også krevende dagstur på ca. 14km og ca. 6-7 timer. Gode fjellsko samt staver til den bratte nedstigningen mot Lårdal anbefales.

Vi møtes på Lårdalstigen parkeringen på Eidsborgberget ovenfor Dalen på fredagskvelden. Det er kort vei (ca. 200m) inn til Rue, hvor vi koser oss i lyset av fakler ut over kvelden og overnatter under åpen himmel, i telt - eller i hengekøye langs løypa.

Lørdag morgen etter frokost legger vi igjen utstyr i bilene og tar med en dagstursekk på Lårdalstigen. Turstart kl. 09:00.

En kjentmann møter oss halvveis på Lårdalstigen og forteller om lokale sagn underveis.

Sist på lørdags ettermiddagen blir vi med på kanalbåten M/S Henrik Ibsens siste tur for sesongen til Dalen.

Felles transport fra Dalen Brygge og tilbake til bilene for f.eks. bilsjåfører kan koordineres siden kanalbussen har sluttet sesongen.

Turledere; Tine Sødergren 92161530 og Lena Hågensen 40448242

Adkomst

E134 mot Seljord, ta av til venstre på FV45/Eidsborgvegen mot Høydalsmoen. Følg veien inn til Eidsborg, og om lag 1km etter er det skiltet mot og avkjøring til venstre mot Lårdalstigen parkeringen. Parkering for enden av grusveien, hvor det også er oppmøte.

Pris

250kr/person som inkluderer utgifter til kanalbåten. Øvrig transport samt mat og drikke dekker deltakerne selv.

Påmelding

24. september. Påmelding er bindende siden reserverte båtbilletter må betales. Ved avbestilling etter 24. september, returneres ikke deltakeravgiften på kr 250.-

Pakkeliste

- Telt eller hengekøye og tau (det er et begrenset antall til utlån)
- Vinterpose eller evt. vanlig med innerpose
- Liggeunderlag
- Ulllue/balaclava og ullsokker til natten
- Varme klær til kvelden og morningen
- Hodelykt
- Sittepute
- Mat, drikke og snacks til begge dager (det er først vann nede i Lårdal)
- Primus hvis du vil lage mat eller koke vann
- Toalettsaker inkl. dopapir og antibac
- Staver til nedstigningen
- Evt. en mindre sekk til dagsturen
- Evt. tarp eller pressening og tau ved nedbør
- Evt. jerven duk eller reinsdyrskinn for ekstra varme på kvelden og natten

Merk; Grunnet coronasituasjonen er det påkrevd med påmelding, og det er ingen anledning til deltakelse for personer som;

Påmeldte deltakere vil få tilsendt informasjon på forhånd for å ivareta smittevernregler og hindre spredning av smitte.

VILLE OG VAKRE LÅRDALSTIGEN I TELEMARK

Turledere: