RONDANE - 5 dager

DNT Indre Østfold, DNT Nedre Glomma , DNT Vansjø , Tistedalen Friluftslag
Rondane (se kart)
2053

Rondane - Norges første nasjonalpark. Fantastisk landskap hvor man finner en vakker og variert natur med karrig og steinete fjellterreng, majestetiske topper og langstrakte vidder dekket av røsslyng og lav. Koselig hytter; noen med seterdrift.

10.08 - Tog Oslo - Dombås. Minibuss fra Dombås til Grimsdalen. Fra Grimsdalen som er Norges eldste seterdal, starter turen inn i Rondane. Vi går opp lia på nordvestsida av Gravhøe, gjennom et lite skar og ned til Storvatnet. Dyregraver rundt vannet og omkring Gravhøe. Massefangstgrav nord for Gravbekken som vi følger fram til Haverdalseter. 3,5 timer/11 km.

11.08 - Fra Haverdalseter følger vi Haverdalsåe østover dalen i frodig terreng. Etter drøyt 6 km tar vi sørover og starter på den spektakulære Dørålglupen. Denne dype bergkløfta med bratte fjellsider gir deg følelsen av å gå gjennom en naturlig port i fjellet. Vel gjennom "glupen" ser vi Rondanes majestetiske topper bre seg utover. Fantastisk skue å hvile øynene på mens vi rusler ned til Nedre Dørålseter. 5 timer/13 km.

12.08 - Topptur fra Nedre Dørålseter til Digerronden 2.016 moh. Som en perfekt steinurpyramide ruver Digerronden høyt over Rondvassdalen. Vi følger DNT-merket sti mot Høgronden hvor vi går opp en bratt terrasseformasjon og passerer et område med dødisgroper. Etter hvert tar vi av fra stien og fortsetter en oppstigning oppetter ura etter et mer eller mindre tydelig råk. Noe steinete, men ikke vanskelig. På toppen får vi fantastisk utsikt til alle Ronde-toppene. Ca. 7 timer/13 km.
Alternativ dagstur ved dårlig vær. Det er også mulighet for hviledag siden vi bor 2 netter på Nedre Dørålseter.

13.08 - Fra Nedre Dørålseter følger vi nordsida av Dørålsåe fram til Dørålsvatnet langs usedvanlige flotte grusterrasser lagt opp etter siste istid. Imponerende utsikt mot Sagtindan, Verkildalsbotn og Smedhamran. Dyregraver nær stien i vestsiden av Dørålsvatnet. Gode mulligheter for å se villrein. Fortsetter vestover Dørålsflye til vi møter Djupdalen og videre sørvest nedover Kvannslådalen til Høvringen og Brekkester Hotell og Seterhytter hvor vi overnatter i stor hytte. Ca. 9 timer/26 km.

14.08 - Buss fra Høvringen til Otta. Tog Otta til Oslo.

Oppgitte tider er effektiv gangtid. Pauser kommer i tillegg.

Maks 14 deltakere

Turledere: Mona Rustad 947 84 100 og Marit Mølmen Ringstad 930 86 662

Pris: kr 6.000,- for DNT medlemmer.  Om du ikke er medlem av DNT, kommer et tillegg på kr. 500  -  så, bli medlem i DNT!
Pris inkluderer all reise underveis fra Oslo S og retur til Oslo S + kost og losji fra middag dag 1 og til og med frokost dag 5. Losji på 4-6 mannsrom i egen lakenpose.

Se hva du trenger i sekken for en "hytte-til-hytte"-tur i fjellet om sommeren?

Se våre "Vilkår ved innenlandsturer"

RONDANE - 5 dager

Turledere: