Ferskingkurs i friluftsliv i Trømborgfjella

15. september kl. 09:00 - 17:00
Voksne, Barn, Ungdom
DNT Indre Østfold, DNT Nedre Glomma , DNT Vansjø , Tistedalen Friluftslag

Ønsker du å lære deg grunnleggende ferdigheter i friluftsliv og bli inspirert til å gå mer på tur? Da er ferskingkurset noe for deg! 8 timers kurs unnagjort på én lørdag.

Program

DNT Indre Østfold inviterer nå til ferskingkurs for alle som ønsker å bli tryggere eller lære mer om friluftsliv. Kurset passer for deg som har gått litt på tur før og deg som er helt nybegynner. Dette er et praktisk kurs og vi er ute i skogen under hele kurset. Med dette kurset ønsker vi å gjøre folk trygge slik at de får selvtilliten og motivasjonen for å komme seg ut. Tanken er ikke at folk etter endt kurs skal være klare for å krysse Hardangervidda på ski, men at de skal kunne gå på dagsturer i nærmiljøet, og etterhvert utfordre grensene videre. Gjennom kurset får deltakerne grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv. Målet med kurset er at du som deltaker skal føle deg trygg på å ferdes i skogen og bli inspirert til å dra på tur!

Kursinnhold

Temaene på kurset er:

- Allemannsretten: Hvor kan man gå og hva må man ta hensyn til?

- Stier og merking: Hvordan fungerer merking og skilting og hva er lurt når man går på sti?

- Bekledning: Hva bør man ha på seg og med i sekken?

- Bål: Hva er det best og fyre med og hvordan fyrer man et bål?

- Kart og kompass: Hvordan leser man kartet og hva gjør man med kompasset?

- Matlaging ute: Hva kan man lage ute og hvordan tilbereder man mat på tur?

- Turplanlegging: Hvor langt kan man gå på en dag og hvordan planlegger man en fin tur?

Generell informasjon

Pris

Kurset er gratis for DNT medlemmer. Andre betaler tilsvarende medlemskontingent for 2019, fra 215.- til 695.-. Ta kontakt med indreostfold@dnt.no for mer informasjon

Kursdato

Kurset går fra kl. 0900-1700, søndag 15. september.

Kurset holdes ved Ertevannet (i nærheten av Ertevannhytta) i Trømborgfjella.

Vi lager vi felles mat på primus (og bål hvis været tillater det).

Nærmere informasjon om oppmøtested og hva man må ha med sendes de påmeldte. Vi vil være ute hele tiden.

Påmeldingsfrist; 14 september

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".