VI ER 15 ÅR I 2020

Etter to tidligere forsøk ble DNT Indre Østfold, den gang Smaalenene Turistforening, stiftet den 16. februar 2005. På DNT sitt Landsmøte i Larvik
i juni samme år, ble foreningen tatt opp i Den Norske Turistforening.

Ved etableringen i 2005, var 826 personer, bosatt i Indre Østfold, medlemmer i DNT. Disse utgjorde medlemsmassen i lokalforeningen da startskuddet gikk. Etter den tid har medlemstallet vokst til 1760
pr. 31. desember 2019. I løpet av de 15 årene som foreningen har virket, har man etablert turlag i alle kommunene/stedene: Hobøl, Spydeberg, Askim, Skiptvet, Trøgstad, Eidsberg, Rakkestad, Marker og Rømskog. I 2006 ble de første Barnas Turlag gruppene etablert, og i 2012 ble DNT ung Indre Østfold stiftet.

Uavhengig av kommunesammenslåing og fylkesreform, vil DNT Indre Østfold fortsatt virke i det samme geografiske området, det som nå er kommunene: Indre Østfold, Skiptvet, Rakkestad, Marker og delvis Aurskog-Høland (medlemmer med postadresse 1950 er knyttet til DNT Indre Østfold).

Foreningen er sterkere enn noen gang, aktiviteten er større på alle områder og antallet frivillige øker sammen med dugnadsinnsatsen. I 2020 synliggjør vi foreningen og aktivitetene våre i enda større grad, vi deler ut gaver til alle barn som er medlemmer, vi lager konkurranse og vervekampanje – se nedenfor for mer informasjon.

Styret etter konstituerende generalforsamling 16.2.2005.

Fra venstre; Alf Ruud, Hans Kristian Jensen, Vigdis Hilmo, Fred L. Larsen, Signe O. Grønvik, Arne-Kristian Garseg, Aage Sundsrud, John Karlstad. Liv Marit Søtorp var ikke på møtet.

JUBILEUMSGAVER OG KONKURRANSER

Barn og ungdom – våre viktigste målgrupper!

BARN - DNT Indre Østfold er opptatt av å legge til rette for at flere barn og familier skal få mulighet til å ta i bruk, og til å bli glad i naturen og det aktive friluftslivet. Vi har Barnas Turlag i nesten hele regionen, og i år er det rekordmange familieturer - og det er alltid morsommere å gå på tur med egen sekk! Derfor gir vi i år alle barn som er medlemmer i DNT Indre Østfold, en Bergans tursekk, 12 liter eller 18 liter. Dette gjelder alle barn mellom 0 og 12 år som betaler kontingent for 2020, uavhengig av om man har vært medlemmer tidligere år, eller om man melder seg inn i år. Vi håper sekken blir flittig brukt på tur i skog og mark, og kanskje kan være litt ekstra motivasjon for små ben til å gå litt lengre, bære litt selv eller komme seg ut litt oftere.

Det vil være mulig å få sekken utlevert mot gyldig medlemsbevis på «Kom deg ut»-arrangementene våre, og ved å komme innom kontoret vårt i Askim.

UNGDOM - DNT Indre Østfold fyller 15 år i 2020, og blant alle 15 åringer (født i 2005) som melder seg inn i løpet av 2020, trekker vi en vinner som får gratis deltakelse på en av våre fjellturer i 2021. For øvrig blir det trekning av fine premier blant alle våre ungdoms-medlemmer der man blant annet kan vinne hengekøye med tau og myggnett, tursekk, sovepose m.m.

Trekningen finner sted i november 2020 og man må ha betalt kontingent for 2020 for å delta!

JUBILEUMSTURER OG KONKURRANSER

I anledning 15 års jubileet vårt, gjennomfører vi i år en liten konkurranse blant våre mange turvenner. Vi ønsker at enda flere av dere skal være med på enda flere turer, også utenfor ditt «vante» turområdet. Vi har plukket ut 12 turer fordelt gjennom det meste av turåret og i hele vår region. På disse turene får dere utdelt et stemplingskort som dere har med dere på turene, og som stemples eller signeres av turleder etter endt tur. Alle som deltar kan vinne, men sjansene øker for jo flere turer man deltar på. Det vil også være tre blanke felt på kortet der dere kan stemple inn, dersom dere har vært med på andre av våre turer. Etter endt turår, kan kortet leveres til turleder eller på vårt kontor i Askim, og du er med i trekningen om fine premier, blant annet hengekøye med myggnetting og tau, sovepose, jakke, t-skjorte, bok m.m.

DATO

START